aHLaN waSAhLan...seLaMaT daTaNg kE bLOg aKHiiDeY...tERima kaSiH keRaNa sUDi kuNJuNgi aKHiiDEy...
Oleh kerana terdapat permintaan, maka mulai Februari 2010, akhiidey telah menyediakan ruangan mencari kerja bagi setiap negeri. Mudah-mudahan ia dapat membantu mereka yang sedang mencari kerja. Sekiranya anda mempunyai cadangan boleh emailkan akhiidey di sipitang_gata@yahoo.com.my klik (yahoo)
akhiidey menawarkn beberapa barangan, produk untuk pengunjung blog ni. Mungkin ada barangan,produk yang sedang anda cari. Kalau berminat, kita boleh ejah,wak kiro,sms,email@yang best akhiidey jumpa dgn anda(area daerah bachok klate dan sipitang sabah saja yer!!). Dibawah ni boleh la anda klik,tengok;
Jersi World Cup 2010 dan Jersi Kelab
Kayu Tas dan Raja Kayu
Produk Halia Yusmira Trading
Pakaian adidas dan nike
Gelang mutiara, kristal, loket rantai, butang baju lelaki&seumpamanya...
Kain Pasang Perempuan
Kain Batik Perempuan
Baju Batik lelaki
SMKA Tok Bachok terbaik Kelantan dalam SPM

BACHOK - Kejayaan cemerlang Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Tok Bachok yang turut mendahului 17 sekolah terbaik lain di Kelantan dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan semalam di luar jangkaan.

Pegawai Pelajaran Daerahnya, Ab Aziz Abdullah berkata, kecemerlangan yang dikecapi sekolah berkenaan sehingga mencapai tahap tertinggi di negeri ini itu tidak pernah dijangka malah mengejutkan semua pihak.

“Memang kita tidak jangka, dan alhamdulillah, peningkatan yang dicapai semua sekolah di PPD ini juga di luar jangkaan.

“Saya percaya semua ini berkat kesungguhan para pengetua, penolong kanan, guru- guru yang telah bekerja keras untuk memastikan kejayaan ini, selain ibu bapa yang dan Persatuan Ibu Bapa yang sentiasa berada di belakang PPD dan sekolah," katanya.

Ab Aziz berkata, SMKA Tok Bachok memperoleh Gred Purata Sekolah (GPS) 1.46, di mana merupakan yang tertinggi di peringkat Negeri Kelantan dengan PPD berkenaan.

Menurutnya, keputusan yang diumumkan semalam, seramai 19 dari 3056 calon berjaya mencapai A keseluruhan bagi semua mata pelajaran diambil berbanding lima dari 3076 pada 2008.

Katanya, pencapaian GPS PPD juga meningkat iaitu 5.02 berbanding 5.43 tahun 2008 mengatasi GPS negeri 5.26 dan nasional 5.34, dan angka ini tidak pernah dicapai PPD sebelum ini.

“Peratus kelulusan pada tahun ini juga meningkat iaitu dari 93.66 tahun 2008 kepada 94.40 tahun 2009, di mana melepasi peratus kelulusan negeri (94.02) dan nasional (90.80)," katanya.

Menurutnya, sebanyak tiga sekolah di Bachok tersenarai dalam 18 sekolah terbaik SPM di Kelantan termasuk SMKA Tok Bachok, Sekolah Menengah Dato’ Perdana dan Sekolah Menengah Teknik Bachok.

“Mengikut NKRA ada empat kategori pencapaian sekolah iaitu cemerlang, baik, memuaskan dan berpotensi, dan SMKA Tok Bachok ini termasuk dalam kategori pencapaian sekolah cemerlang," katanya.

Ab Aziz berkata, selain itu keberkesanan ‘Head Count’ yang dilaksanakan di semua sekolah di PPD ini juga ternyata membuahkan hasil membanggakan.

Menurutnya, ibu bapa dan PIBG turut memberi suntikan semangat kepada pelajar untuk terus mencipta kejayaan dalam pelajaran mereka.

Ikon ini merupakan link ke situs bookmark sosial dimana pembaca dapat berbagi dan menemukan halaman web baru.
 • Digg
 • Sphinn
 • Delicious
 • Facebook
 • Mixx
 • Google
 • Furl
 • Reddit
 • Spurl
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • 0 ulasan:

  Catat Ulasan

  Related Posts with Thumbnails
  sekadar berkongsi...ebook,pdf,software,video,mp3...
  PENAFIAN: Laman blog akhiidey tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada blog ini. Hakcipta Terpelihara @ 2009

    © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

  Back to TOP