aHLaN waSAhLan...seLaMaT daTaNg kE bLOg aKHiiDeY...tERima kaSiH keRaNa sUDi kuNJuNgi aKHiiDEy...
Oleh kerana terdapat permintaan, maka mulai Februari 2010, akhiidey telah menyediakan ruangan mencari kerja bagi setiap negeri. Mudah-mudahan ia dapat membantu mereka yang sedang mencari kerja. Sekiranya anda mempunyai cadangan boleh emailkan akhiidey di sipitang_gata@yahoo.com.my klik (yahoo)
akhiidey menawarkn beberapa barangan, produk untuk pengunjung blog ni. Mungkin ada barangan,produk yang sedang anda cari. Kalau berminat, kita boleh ejah,wak kiro,sms,email@yang best akhiidey jumpa dgn anda(area daerah bachok klate dan sipitang sabah saja yer!!). Dibawah ni boleh la anda klik,tengok;
Jersi World Cup 2010 dan Jersi Kelab
Kayu Tas dan Raja Kayu
Produk Halia Yusmira Trading
Pakaian adidas dan nike
Gelang mutiara, kristal, loket rantai, butang baju lelaki&seumpamanya...
Kain Pasang Perempuan
Kain Batik Perempuan
Baju Batik lelaki
Tahniah PM: King Abdul Aziz Order of Merit (Kelas Pertama)

RIYADH - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dianugerahi anugerah tertinggi Kerajaan Arab Saudi, King Abdul Aziz Order of Merit (Kelas Pertama) oleh Raja Abdullah Abdulaziz Al-Saud di sini, pada Sabtu malam.

Upacara penganugerahan itu berlangsung di Conference Palace.

Terdahulu itu, Najib menghadap Raja Arab Saudi itu sempena lawatan rasmi beliau ke negara itu.

“Saya amat berbesar hati dengan kesudian baginda memberi anugerah ini. Saya menganggap ini sebagai tanda hubungan erat yang terjalin antara Arab Saudi dan Malaysia,” katanya kepada media sebelum berlepas ke Abu Dhabi untuk lawatan rasmi ke Emiriyah Arab Bersatu (UAE).

Najib berkata, ini juga melambangkan potensi bagi kerjasama lebih luas yang boleh dijalin antara kedua-dua negara Islam bukan sahaja demi faedah bersama, juga bagi umat Islam keseluruhan.

Turut hadir pada majlis penganugerahan itu, :isteri Najib, Datin Seri Rosmah Mansor.

Pemimpin lain yang pernah menerima anugerah itu, termasuk Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama.

Mengenai apa yang dibincangkan dalam pertemuan beliau dengan Raja Abdullah, Najib berkata, beliau mengucapkan terima kasih kepada Kerajaan Arab Saudi yang memberikan peluang kepada firma Malaysia mengambil bahagian dalam: pembangunan ekonomi Arab Saudi.

“Kita juga menghargai minat beberapa pihak di Arab Saudi untuk melabur di Malaysia, seperti PetroSaudi International Ltd yang menjalin usaha sama dengan 1Malaysia Development Bhd,” katanya:.

Najib berkata, entiti Malaysia yang memiliki dana besar boleh menimbangkan melabur di Arab Saudi dan mengambil bahagian, sebagai contoh, dalam pembangunan semula Kota Suci Makkah.

Sementara itu, Rosmah melawat Universiti Al Faisal di ibu negara Arab Saudi dan meluangkan masa di Yayasan Raja Faisal, difahamkan antara yayasan kebajikan terbesar di dunia. - Bernama

Ikon ini merupakan link ke situs bookmark sosial dimana pembaca dapat berbagi dan menemukan halaman web baru.
 • Digg
 • Sphinn
 • Delicious
 • Facebook
 • Mixx
 • Google
 • Furl
 • Reddit
 • Spurl
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • 0 ulasan:

  Catat Ulasan

  Related Posts with Thumbnails
  sekadar berkongsi...ebook,pdf,software,video,mp3...
  PENAFIAN: Laman blog akhiidey tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada blog ini. Hakcipta Terpelihara @ 2009

    © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

  Back to TOP